Kwetsbaar en prachtig moedig

Een orchidee is prachtig en kwetsbaar tegelijk, deze plant geniet het meest op een lichte plek en van de namiddagzon, geen tocht of bij de verwarming. Het liefst in de bloei, speciale orchideeën potgrond en een klein beetje water 1x in de week.
De orchidee groeit en bloeit in deze omgeving het beste en als het haar prachtige bloemen verliest, wordt de stengel afgeknipt waar de bloemen hebben gezeten en zo kan ze weer tot nieuwe bloei komen.

Het is dus belangrijk om te weten wat een plant, zoals de orchidee nodig heeft om te groeien en te bloeien.

En jij? Wat heb jij nodig en sta jij op de juiste plek? Weet je wie je bent en straal je dat uit?

Wanneer jij keer op keer je kwetsbaarheid hebt laten zien, uitgestrekt hebt naar verbinding. Elke keer werd dit afgewezen, bespot, uitgelachen, weggewuifd of gemanipuleerd. Het doet zo’n pijn, het snijd door je hart en ziel. Doe ik er wel toe? Ben ik wel waardig? Is er dan niemand die mij leuk vind, zoals ik ben? Deze vragen kunnen je dan zo bezig houden, het verdriet, de eenzaamheid en je gaat denken dat het aan jou ligt.
Je beschermt jezelf en trekt onbewust muren op, verscholen want de pijn is niet te harden.

 

Jij kwetsbare en prachtige moedige vrouw mag staan in Gods Helderlicht, Hij weet precies tot in elk detail wat je nodig hebt!

Als je voor lange tijd niet krijgt, wat je eigenlijk nodig hebt.
Verstoten bent in plaats van omarmd. Bespot in plaats van dat ze heerlijk met je lachen.
Eisende liefde (kan je eigenlijk geen liefde noemen) in plaats van onvoorwaardelijke heerlijke liefde, die je optilt boven alles uit.
Waar jij echt jij kan zijn en kan gaan bloeien en groeien, zonder oordeel, zonder de krampachtigheid van dat je niet goed doet of bent.

Jij kwetsbare en prachtige moedige vrouw, het is tijd dat de muren afgebrokkeld worden. Dat jij, jij bent met de uniekheid hoe God jou heeft gemaakt. Dat je weet, ik ben gemaakt om in Zijn Licht te wandelen, te staan, te zijn.

Niets kan jou scheiden van Gods liefde door Jezus Christus.

De Ware onvoorwaardelijke Liefde, Jezus Christus is voor jou aan het kruis gegaan, door de hel heen en weer opgestaan. Zodat jij in Zijn Licht mag zijn en Hij kijkt vol liefde en tederheid naar jou. Hij ontmoet je, waar je op dit moment bent en het is oke, jij bent oké!

Ben je op het punt gekomen, dat je niet meer belemmerd wil worden door wat er is gebeurd in je verleden?
Wil je bloeien en groeien door en voor God, Jezus en de Heilige Geest?

Leestip: Romeinen 8

Liednummers:

https://youtu.be/LjF9IqvXDjY You’re Gonna Be Okay (Lyric Video) – Brian & Jenn Johnson | After All These Years

https://youtu.be/NS3OgXaHoyc Grace To Grace – Hillsong Worship